top of page

WELKOM

DE BAKKERS VAN OOST

De smaak van Amsterdam

In Oost begint elke nacht een nieuw avontuur. Want de smaak van Amsterdam laat zich niet zo makkelijk vangen. Door goed te luisteren naar onze klanten, onderzoeken we voortdurend wat beter kan. Moet de korst iets knapperiger? Heeft de zonnebloempit de juiste bite? 

Het is geen kunst om tien nieuwe producten per maand te verzinnen. Het is de kunst om jaarlijks twee producten te ontwikkelen die zo karakterrijk zijn als Amsterdam zelf, zo smaakvol dat je er een blok voor om fietst. Als bakkers van Oost werken we dag en nacht om Amsterdammers het brood te geven dat ze lekker vinden. Dat doen we met hart en ziel en ongelooflijk veel plezier.

Hallo, wij zijn De Bakkers van Oost

Aangenaam kennis te maken

Rob

"Toen ik in 1996 de ruimte en het machinepark aan de Sumatrastraat zag, wist ik het: hier kan ik mijn ding doen. Er is niets fijner dan ‘s avonds laat de bakkerij in te lopen. Het is stil op straat, je doet je schort voor, je pakt meel, water en gist en na een nacht keihard doorwerken zijn alle schappen gevuld met prachtige producten. 

Wij Bakkers van Oost hebben een hoge standaard. Maar we zullen onszelf nooit op de borst slaan. Bescheidenheid is onze kracht. We weten waar we vandaan komen. We zijn vakidioten die flink wat mazzel hebben gehad. De upgrading van de Oost heeft ons bedrijf goed gedaan. We zijn geen ultra hippe bakkerij, maar we maken wel hippe producten. We zijn meegegroeid met de tijd en teruggegaan naar de basics. Onze zuurdesems hebben onderscheidend vermogen. Ze zijn de smaak van Amsterdam. En man, man, man, wat ben ik daar trots op.

Bakkers_van_Oost0722.JPG

Khalid

 

"Ik werk al ruim vijfentwintig jaar met Rob samen. Sinds 2000 ben ik mede-eigenaar van De Bakkers van Oost. We denken hetzelfde over onze producten. Al jong wist ik dat ik bakker wilde worden. Tijdens mijn krantenwijk zag ik ’s ochtends vroeg de bakkers aan het werk. Het heeft iets magisch om te werken als iedereen nog slaapt. 

We zijn een echte buurtbakker. Onze klanten waarderen ons handwerk en de eerlijke producten. Wij onderscheiden ons met speciale broden, zoals onze desems. Die zijn bewerkelijk om te maken, maar je proeft het verschil. Zeker weten."

Bakkers_van_Oost0840.JPG

Barry

 

"Amsterdammers houden van een eerlijk product. Ik geloof in dit brood. Daarom ben ik sinds juli 2016 de trotse eigenaar van het tweede filiaal van De Bakkers van Oost aan het Kadijksplein.

Het vakmanschap spat van de producten af. De zuurdesems zijn zo smaakvol, zo puur. Het is brood zoals brood hoort te zijn. De korst bepaalt de smaak. Daarom moet je een desem net iets dikker snijden dan een gewoon brood. Ik geniet van zulke details. Bij welke bakker hoor je nou welk beleg het beste smaakt op het brood dat je koopt? Welke bakker vertelt welk brood het meest geschikt is voor kaasfondue, een croque-monsieur of stukje paté met compote? De bezieling spat er bij de bakkers vanaf. En ik? Ik zorg graag goed voor mijn klanten. Dat geeft mij voldoening."

Bakkers_van_Oost0943.JPG
bottom of page