top of page

Nieuw! Boordevol en Volkoren desem

Met trots kondigen De Bakkers van Oost twee nieuwe producten aan: Boordevol en Volkoren desem. Twee broden waar Amsterdammers veel smaakplezier aan gaan beleven.


Boordevol

Hoe Boordevol is ontstaan weten we eigenlijk zelf niet. Waren we te scheutig met lijnzaad? Had Khalid te weinig meel toegevoegd? Hadden we teveel geroosterde zonnebloempitten liggen?

Hoe het ook zij, we hebben een brood gecreëerd dat er zijn mag. Klein, maar zo Amsterdams en vol van smaak dat onze klanten er helemaal blij van worden. Doordat het aandeel meel veel kleiner is dan bij veel andere broden is het koolhydraat-armer. Voor veel mensen is dat een reden om Boordevol te gaan eten. Wijzelf vinden de zadenmix een geweldige vondst. Het broodje is een bom van gezondheid.

Volkoren desem


Klanten willen iets bijzonders. Soms komen ze zelf met ideeën. Als we het een goed idee vinden, dan maken we het. We vinden het geweldig om te experimenteren en ons brood weer net iets lekkerder, net iets mooier te maken. Ons volkoren desem is zo'n noviteit. Jan wilde een desem waarin de hele graankorrel is verwerkt en dat hebben wij gemaakt. Dit nieuwe desem is rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. En de korst is weer zo knapperig en smaakvol als die van al onze desems. Jan is helemaal happy!


Eigen desemcultuur

In 2008 zijn we met de kweek van een eigen desemcultuur begonnen. Rogge, meel, water en bloem. Meer ingrediënten bevat ons moederdeeg niet. Tijdens de gisting namen we telkens een deel uit het moederdeeg en voegden we een nieuw deel toe. Daardoor bereikte het deeg de juiste zuurtegraad. Na twee maanden konden we ons eerste brood bakken. We waren trots als een pauw. Het was ons gelukt! Sindsdien houden we het moederdeeg dagelijks vers. Deel eraf, deel erbij. Zo blijft het leven. We bakken inmiddels tien verschillende zuurdesems. De broden rijzen op houten planken en worden gebakken op een stenen vloer. 100% handwerk, met een korst die barst van de smaak. De smaak van Amsterdam!

Comments


bottom of page